Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diàlegs emporitans i literaris que es duran a terme en diverses poblacions de la comarca de l’Alt Empordà. A Figueres, amb Jair Domínguez i Helena Tornero.

Des de la Secció de Llengua, Literatura i Comunicació de l'Institut d'Estudis Empordanesos, s'organitza aquest primer cicle de converses literàries.

Nascuts o residents la comarca, els escriptors de l’Empordà tenen una notable presència en el panorama actual de les lletres catalanes. Hereus d’una llarga i poderosa tradició –de Pla a les germanes Vayreda, de Víctor Català a Carme Guasch o Maria Àngels Anglada, de Fages a Pep Subirós o el mateix Salvador Dalí-, el cert és que la seva particular adscripció al territori ha marcat el seu ser-en-el-món.

Més enllà d’etiquetes i visions reduccionistes, què suposa aquest fet per a tots ells? Es pot ser empordanès i universal? En quina mesura el territori i la tradició condicionen la creació artística? Fins a quin punt ser perifèric interfereix en la projecció d’un escriptor?

El cicle que proposem vol donar veu a un grup d’escriptors contemporanis que viuen aquesta situació –privilegi o condemna- i plantejar els reptes que els comporta. S’organitza a través d’un diàleg entre dos autors que departeixen entre ells -i amb el públic- sobre el que significa escriure sota el ressò, la presència, el pes o la companyia d’un territori com l’Empordà.

A Figueres, els convidats seran Jair Domínguez i Helena Tornero.

Dia: Divendres 15 de juny

Hora: 19:30 hores

Lloc: Museu del Joguet de Catalunya 

15/06/2018 de 19:30 a 20:30

Publicat a

  • Cultura