Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Perduts en l’amor

Una jove parella passa les seves vacances a Sardenya, a la recerca d'uns dies de solitud i aïllament del seu entorn habitual. Chris treballa en un projecte arquitectònic a l'illa al mateix temps que es planteja el seu amor per Gitti, mentre ella el tem perdre i tracta d'escrutar els veritables sentiments del seu company. Silencis i mentides, dubtes i pors, unes ànimes confuses i mirades a vegades carregades d'odi. En les engrunes de la vida quotidiana es desplega tota la complexitat de les relacions de parella, amb personatges sortits del cinema d'autor dels anys seixanta o setanta, sempre llastrats per un existencialisme que es pregunta per la pròpia identitat i que trasllada al món de la convivència la personal inquietud interior.

Alguna cosa hi ha d'Ingmar Bergman (Secrets d'un matrimoni), i molt de Roberto Rossellini (Te querré sempre) en aquesta pel•lícula de Maren Ade que s'endinsa en les insatisfaccions i fragilitat de l'amor, entre la independència de la manca de compromís i l'estabilitat de qui s'acull a l'àmbit familiar. Entre nosotros posa a prova l'essència de l'amor i es planteja la necessitat d'acceptar-se a un mateix, contemplant la paternitat com una manera de sortir d'un mateix i de "no perdre's en la muntanya". Però ho fa sense afirmar-se en un missatge, ni assenyalant a l'espectador la direcció que ha de prendre, amb tots els matisos i ambigüitats que comporta qualsevol relació sentimental.

L'ambient generat per la fotografia és tan fred com l'ànima dels seus protagonistes, i el ritme narratiu tan anodí com les seves vides. Tot és banal i buit en unes existències plenes de retrets, la confiança és contínuament posada a prova, i les mostres d'afecte arriben des del desconeixement i la incomprensió d'uns personatges fràgils, insegurs i infantils, que miren al seu voltant buscant miralls de parelles en què contemplar-se. No obstant això, no se'ls jutja malgrat les seves manifestes imperfeccions i el seu continu fingiment, i resulta evident el gran talent interpretatiu dels dos protagonistes, Lars Eidinger i Birgit Minichmayr -premiada amb l'Ós de Plata a Berlín-, sobre els quals descansa la credibilitat de tota la història.

de 01/12/2010 22:30 a 03/12/2010 00:00