Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres acull la vuitena edició del cicle expositiu i multidisciplinari Empordoneses, que com és habitual, aplegarà a un centenar d’artistes i durà a terme nombroses exposicions i activitats arreu de la comarca durant els propers mesos.

Com cada any, hi haurà un fil conductor creatiu per a tots els participants que en aquesta edició, serà: ‘Smartphones, 10 anys’; el qual com el seu indica, vol fer reflexionar sobre la presència dels anomenats  ‘telèfons intel·ligents’, els quals van fer la seva aparició l’any 2007; i que des de llavors s’han convertit en un aparell indispensable en les nostres vides. Ja sigui per les possibilitats que ofereixen, la dependència que generen, la post-veritat que creen, el control al qual ens sotmeten, o la simple i pura atracció per l’objecte. 
 
El tret de sortida del cicle es donarà, com ha estat habitual als darrers anys, amb l’exposició multidisciplinària, que a la Casa Empordà s’inaugurarà el proper divendres 10  de març a les 19 hores i que aplegarà una trentena de creadors.  Pocs dies després, el 13 i 14, respectivament,  s’inauguraran dues exposicions més al Consell Comarcal i el Museu del Joguet. Sense oblidar que el cicle es traslladarà al complet a la Sala d’Exposicions Ca l’Anita de Roses durant el mes de juny. A banda, durant aquests mesos també es duran a terme xerrades, performances o tallers familiars. Tot seguit us facilitem el calendari d’accions d’Empordoneses 2017 així com el nom dels artistes participants en cadascuna d’elles.

CALENDARI D’ACCIONS

BIBLIOTECA MUNICIPAL DE FIGUERES: del 3 de març al 1 d’abril

 • Instal·lació de Mercè Cuartiella i Abdon Jordà.


CASA EMPORDÀ, FIGUERES: del 10 de març al 5 d’abril.

 • Inauguració exposició multidisciplinària: Divendres 10 de març  a les 19 hores.
 • Participants: Mònica Quintana, Esther Martínez, Juanjo Viñuela, Marta Teixidor, Núria Pallisera, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Pilar Farrés, Ramon Fort, Núria Surribas, Joan Casellas, Jordi Figueres, Yvone Heinert, Esther Julià, Cati Palou, Michelle Wilson, Irene Roe, Callahan Ruíz, Ester Marcos, Enric Bassegoda, Jacint Casademont, Àngel Rodríguez, M Mercè Cuartiella, Isabel Guzmán, Jordi Casals, Lluis Bosch, Montserrat Seró i Abdon Jordà.
 • Presentarà la mostra, Enric Tubert, historiador de l’art.
 • El dia de la inauguració es farà la presentació dels treballs dels instituts i escoles participants, que posteriorment s’exposaran al Consell Comarcal. Participen, els alumes dels centres: Cap Norfeu, Illa de Rhodes,  Narcís Monturiol, Alexandre Deulofeu, Ramon Muntaner, La Salle i Cendrassos.
 • El dia de la inauguració es farà la performance “i...cada vegada més lluny” a càrrec del grup d’adults de l’Escola de Nou Moviment i Dansa Contemporània i del Col·lectiu El Paller (Pòster aquí).
 • El dissabte 25 de març a les 19 hores es farà la ponència “L'art d'acció: Sistema de comunicació directe”, a càrrec de Joan Casellas; i la performance “T’estava esperant” de Denys Blacker.
 • Horari obertura: Dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 18h. Diumenges de 10 a 14h.

 
CONSELL COMARCAL, Figueres: del 13 de març al 31 de març.

 • Exposició dels treballs dels estudiants dels instituts Cap Norfeu, Illa de Rhodes, Narcís Monturiol, Alexandre Deulofeu, Ramon Muntaner, La Salle, Cendrassos i Escolàpies.
 • Horari obertura: Dilluns a divendres de 9 a 14h.

 
MUSEU DEL JOGUET DE CATALUNYA, Figueres: del 14 de març al 26 de març.

 • Exposició de l’obra d’Esther Baulida

SALA D'EXPOSICIONS CA L'ANITA, Roses. Inauguració 2  de juny

 • Exposició multidisciplinària. Participants: Mònica Quintana, Ester Martínez, Juanjo Viñuela, Marta Teixidor, Núria Pallisera, Mònica Grygier, Fiona Morrison, Clara Gassiot, Pilar Farrés, Ramon Fort, Núria Surribas, Joan Casellas, Jordi Figueres, Yvone Heinert, Esther Julià, Cati Palou, Michelle Wilson, Irene Roe, Callahan Ruíz, Ester Marcos, Enric Bassegoda, Jacint Casademont, Àngel Rodríguez, M Mercè Cuartiella, Isabel Guzmán, Jordi Casals, Lluis Bosch i Abdon Jordà.
 • El dia de la inauguració es farà una performance de Montserrat Seró.
 • Mentre duri la mostra es durà a terme un taller  familiar a càrrec de Fiona  Morrison  i  Pilar Farrés.

de 10/03/2017 10:00 a 05/04/2017 00:00

Publicat a

 • Cultura