Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

És un dels alpinistes europeus que té més llarg recorregut. Ha protagonitzat més de 40 expedicions a les muntanyes més altes del planeta i deu d'aquestes, en plena època hivernal, una gesta que no està a l'abast de la majoria. L'any passat, juntament amb Denis Urubko, va completar l'ascens hivernal al Makalu, fita que mai abans s'havia aconseguit. Aquesta muntanya, la cinquena més alta del món, està considerada de les més difícils ja que a la duresa de l'alçada i al clima extrem, s'hi ha d'afegir una complicació tècnica elevada en el seu tram final. Ells dos ho van fer amb estil alpí, sense oxigen, ni xerpes d'alçada.

Ha estat quatre cops al cim de l'Everest, l'últim el mes de maig d'aquest any quan va aconseguir pujar i baixar des del camp base en només 48 hores.

Simone Moro és doctor en Ciències de l'Esport i, a més d'alpinisme, practica escalada en gel, en roca o en terrenys mixtes. També fa paracaigudisme i és pilot d'helicòpters. Ha estat guardonat amb nombrosos reconeixements, entre aquests la medalla d'or del Valor Civil de la República d'Itàlia per haver arriscat la vida per salvar un alpinista anglès que es va ferir a l'ascens al Lhotse. Aquest personatge polifacètic i prestigiós alpinista serà el convidat a la cloenda de la Mostra.

de 25/11/2010 21:00 a 26/11/2010 00:00