Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El dia 25 de novembre és el dia internacional contra la violència masclista. Un any més l'Ajuntament programa una sèrie d'actes per sensibilitzar a la ciutadania figuerenca sobre aquesta problemàtica

Aquests són els actes programats:

12.30 h. Plaça de l'Ajuntament. Lectura institucional del manifest contra la violència de gènere.

18 h. Plaça de l'Ajuntament. El Grup de dones de l'Alt Empordà Glòira Compte organitza el seu tradicional acte que aquest any consistirà en una performance.

18.15 h: Auditori dels Caputxins. Taula rodona-debat sobre Projecte Nahual de la Fundación Utopía. L'objectiu del projecte és facilitar una estància de 3 mesos a Catalunya de professionals de l'acció comunitària arribats des de Guatemala, fent partícep a la societat catalana de la realitat del país, al temps que participen i col·laboren en grups de treball i associacions catalanes aportant tots els seus coneixements i experiència com a professionals i com a beneficiaris de projectes de cooperació internacional. 

Al nostre territori implementen en aquests moments un projecte titulat EFCI dones emprenedores a Salt, que té per objectiu contribuir al desenvolupament i a la cohesió social mitjançant la Formació deFacilitadores de la Creativitat i la Innovació, formant dones lídereses creatives que aportinnous models i accions de desenvolupament social i cultural, sostenible i participatiu.

19.00 h. Auditori del Caputixins. Representació de l'espectacle Dona havies de ser, a càrrec de la companyia Lapsus Espectacles. Un espectacle emotiu on la narració i la música ens portaran al món de diferents dones que pateixen violència de gènere, discriminació i dominació.

A més d'actes actes del dia 25 durant la setmana precedent es farà una campanya comunicativa de sensibilització amb el fulletó de la línia 900 900 120 i les dades del Servei d'informació i atenció a les dones municipal. També es farà una cartellada "Gira-li l'esquena" pels carrers i comerços de la ciutat.

A més s'han programat xerrades de sensibilització a diversos col·lectius durant la setmana del 18 al 25 de novembre. Així es farà una xerrada a La Salle sobre la violència de gènere entre els adolescents i una altra al Centre Penitenciari Puig de les Basses dedicada a les dones residents que versarà sobre recursos adreçats a dones víctimes de la violència de gènere.

25/11/2016 de 12:30 a 13:30