Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A LA CATE - SALA D'ACTES

CURT.DOC - MÒBIL

El Festival Curt.doc, Festival Internacional de Curtmetratge Documental de Vidreres, és únic en aquest gènere en format de curtmetratge que es realitza a Catalunya i a l’Estat espanyol. El festival presenta les propostes de no-ficció (documental de creació, experimental, assaig, collage i fals documental) més innovadores i avantguardistes del panorama internacional. A més de la secció oficial, el Festival ofereix diverses activitats paral•leles entre les quals podem trobar un cinefòrum documental, el premi Nanook a una trajectòria, tallers infantils, activitats per a joves, retrospectives, i projeccions de treballs del festivals a diferents pobles i ciutats al llarg de l’any.

Curts seleccionats :

A PIECE OF SUMMER / KAWALEK LATA (Un tros d’estiu)
Idioma original: polonès
Director: Marta Minorowicz
País: Polònia
Any de producció: 2010
Productor: Ewa Jastrzêbska
Empresa productora: TVP SA, Stowarzyszenie Filmowców Polskich - Studio Munka
Durada: 24 minuts
Guió: Marta Minorowicz
Muntatge: Przemys³aw Chruœcielewski
Fotografia: Pawe³ Chorzêpa

La fi de l’estiu, de les vacances. Un noi visita el seu avi que viu i treballa als boscos en una zona muntanyosa. Envoltats de naturalesa verge i d’un món difícil, intentaran refer els seus lligams.

KWA HERI MANDIMA (Adéu Mandima)
Idioma original: francès
Director: Robert-Jan Lacombe
País: Suïssa
Any de producció: 2010
Productor: Lionel Baier
Empresa productora: École Cantonale d'Art de Lausanne
Durada: 11 minuts
Guió: Robert-Jan Lacombe
Muntatge: Robert-Jan Lacombe

A través de pel•lícules descobertes a casa dels meus avis, a Bordeus, recordo la meva infància a Mandima, un petit poble al nord-est del Zaire, a on vaig néixer. Començant amb una imatge panoràmica fixa de la meva gran sortida, observo i recordo els primers 10 anys d’aquell jove que un bon dia va haver de marxar a la ciutat a estudiar a l’institut, deixant enrere els seus amics i tota una manera de viure. Aquella vida, el seu significat i els seus codis s’hauran d’aprendre de nou.

THE MISTERY OF THE FLYING KICKS ( El misteri de les sabates voladores.)

Idioma original: anglès
Director: Matthew Bate
País: Austràlia
Any de producció: 2009
Productor: Viron Papadopoulos
Empresa productora: Closer Productions
Durada: 14 minuts
Guió: Matthew Bate
Fotografia: Matthew Bate, Bryan Mason, Nima Nabilli Ras i Angus Kemp
Muntatge: Pete Best

Homicidis, sexe, drogues, art, política… les vambes que pengen de cables elèctrics han esdevingut un potent símbol urbà i han inspirat teories increïbles i a la vegada sinistres sobre el seu origen. En un esforç per descobrir la veritat d’una vegada per totes, hem demanat als habitants d’aquest planeta que ens ajudin a resoldre aquest misteri.

TWINSET (Conjunt)

Idioma original: anglès
Director: Amy Rose
País: Escòcia
Any de producció: 2010
Productor: Anna Higgs
Empresa productora: Quark Films
Durada: 12 minuts
Guió: Amy Rose
Fotografia: Amy Rose
Muntatge: Trine Dam Ottosen

Un grup d’àvies de l’església d’Essex es reuneix per menjar pastissos, xafardejar i conversar tranquil•lament. Aquesta rutina es veurà truncada quan un transvestit entra al club. Encara que el reben calorosament, les seves famílies fan preguntes sobre ell que les nostres àvies d’Essex no s’atrevirien a fer-li. Una brillant observació sobre el coratge i la família, i la seva relació amb la felicitat.

01/06/2012 de 21:00 a 22:00