Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El propòsit d’aquest curs és familiaritzar al genealogista o persona que fa recerca en història familiar en les tecnologies, recursos i metodologies que ens ofereix la informàtica i internet en el procés de recerca genealògica. El curs està programat en una sola sessió de 3 hores i mitja en què s'analitzarà el procés de recerca en genealogia i es presentaran en detall recursos existents a internet que poden facilitar aquesta tasca.

La sessió serà clarament participativa. El professor mostrarà com usar aquests recursos per a fer recerca específicament genealògica. Es plantejaran casos i situacions en què els assistents podran participar i col·laborar. El curs està adreçat tant a persones que volen iniciar-se en la recerca genealògica com a persones que, ja tenint certa experiència, volen aprofitar la informàtica com els recursos existents a internet per a millorar el seu procés de recerca genealògica. En principi no és necessari un coneixement previ en informàtica, encara que unes nocions mínimes en què consisteix fer genealogia són desitjables. Està organitzat per l´Arxiu Comarcal de l’Alt Empordà i l’Institut d’Estudis Empordaneos amb la col·laboració de la SCHSVN.

CONTINGUT:

1. Introducció a la genealogia.

2. Revisió del procés de recerca.

    a. Etapes.

    b. Eines i tecnologies de suport.

3. El cercador Google aplicat a recerca genealògica.

    a. Cerca bàsica.

    b. Operadors de cerca.

4. El portal de FamilySearch.

    a. Cerca de registres.

    b. Consulta a les imatges digitalitzades.

c. Altres cerques.

5. Altres fonts informació genealògica.

    a. Arxius i Fonts d’Informació.

    b. Arxiu Diocesà de Girona.

6. Software de suport a la Gestió d’Informació Genealògica.

    a. Família de productes.

    b. Criteris i consideracions en la selecció.

En cada apartat del contingut, hi haurà una explicació introductòria del professor i la participació activa dels assistents.

PROFESSOR:

El Sr. Enric Mayol Sarroca és doctor enginyer i professor en informàtica a la UPC. Vocal de noves tecnologies a la Junta Directiva de la Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil.lografia, Vexil.lografia i Nobiliària (SCGHSVN). Com a afeccionat a la genealogia té especial interès a nivell de recerca en l’e-learning, els sistemes d’informació, l´enginyeria del software, bases de dades i l´ús de les noves tecnologies en l´àmbit de la genealogia. És professor del curs Recursos Genealògics a Internet impartit de forma regular a la seu de la SCHSVN.                                                                                 

Dia del Curs: DIVENDRES 12 D´ABRIL DE 2013 DE 17,30- 21H  

Lloc: Arxiu Comarcal de l´Alt Empordà

Plaça de l´Escorxador, s/n

17600- Figueres

Telèfon 972670178

acaltemporda.cultura@gencat.cat

Inscripcions: matrícula de 10€.  Places limitades

12/04/2013 de 05:30 a 06:30