Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Curs de genealogia: la recerca dels nostres avantpassats

Curs a l'Arxiu Comarcal els divendres 12 i 19 de novembre, de les 5h a les 7.30 hores



La difusió dels continguts i les possibilitats que són inherents al patrimoni documental és una de les tasques que es promouen des dels arxius que integren la Xarxa d´Arxius de la Generalitat de Catalunya. És en aquesta línia, que s´ha cregut oportú endegar tota una sèrie d´activitats que pretenen l´acostament de tots els investigadors, estudiosos i públic en general a la documentació que es custodia a l´Arxiu Comarcal i que és a l´abast de tothom amb ganes de consultar-la.

L´Arxiu Comarcal de l´Alt Empordà, amb la col.laboració de l´Institut d´Estudis Empordanesos, organitza un "Curs d´introducció a la Genealogia", per tal d´oferir de manera didàctica i entenedora, uns coneixements teòrics i pràctics sobre aquesta disciplina, orientats cap a la metodologia de treball, informació sobre les fonts documentals i l´elaboració i confecció dels arbres genealògics.

Aquest curs va adreçat a totes aquelles persones que vulguin conèixer el propi passat familiar i també a totes aquelles interessades en les fonts documentals dels arxius i de la història en general.

PROGRAMA:

  1. Què és la genealogia?
  2. Iniciació al treball genealògic.
  3. Fonts genealògiques: orals, impreses i documentals.
  4. On trobar els documents. Arxius.
  5. Problemes d´interpretació.
  6. Normes genealògiques.
  7. Arbres genealògics: modalitats i construcció.

Tindrà lloc els divendres 12 i 19 de novembre, de 5 a 7.30 h, a la sala de l´Arxiu Comarcal de l´Alt Empordà. El preu d´inscripció és de 25€ i les places són limitades.

de 11/11/2010 17:00 a 19/11/2010 00:00