Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els dies 1, 2 i 3 de juliol tindrà lloc a Figueres el I Congrés d’educació L’escola parla, una oportunitat per millorar la pràctica docent, per compartir, intercanviar i reflexionar amb la col·laboració de 17 experts de tot el territori.

  • Congrés L'escola parla!
  • 2015-05-25T10:00:00+02:00
  • 2015-07-04T00:00:00+02:00
  • Els dies 1, 2 i 3 de juliol tindrà lloc a Figueres el I Congrés d’educació L’escola parla, una oportunitat per millorar la pràctica docent, per compartir, intercanviar i reflexionar amb la col·laboració de 17 experts de tot el territori.
 L’Escola parla és un espai de trobada del personal docent de les diferents etapes que pretén aglutinar tot un seguit d’experiències que es realitzen als centres educatius amb xerrades de professionals amb saber i experiència pedagògica i científica.

    L’escola del segle XXI està immersa en la societat de la informació i del coneixement, en la qual tot canvia constantment. És una escola inclusiva on tothom hi té cabuda. L’aprenentatge ha de ser cada cop més personalitzat, per tal d’ajudar els alumnes a desenvolupar al màxim les seves capacitats, fomentant el diàleg i l’escolta atenta, així com el treball cooperatiu. Esdevé cabdal estimular la creativitat en tots els aspectes de la vida per tal que els nostres alumnes es converteixin en ciutadans amb autonomia i esperit crític, siguin tolerants i solidaris per construir una societat més justa. 

    Avui més que mai es fa necessari l’aprenentatge al llarg de tota la vida i estar connectats a la innovació. L’escola parla, és una oportunitat per millorar la pràctica docent  i per compartir, intercanviar i reflexionar sobre els processos d’ensenyament-aprenentatge i sobre el sentit de l’educació d'avui.

L’escola parla s’inspira i veu de diferents fonts, entre elles el Moviment de mestres per una escola de Catalunya (1979-1996), l’escola d’estiu de l’AEMCAT, les conferències “Dialoguem...amb” iniciades el 2011 i més recentment les Trobades Pedagògiques (TP) que s’han realitzat al Servei educatiu de Santa Coloma de Farners (Tp’13) i al Servei educatiu del Ripollès "A partir d'una sola gota d'experiència...es pot generar un mar de coneixement" (Tp’14).

 

En trobareu tots els detalls al web L’escola parla.

Ens agradaria...

Com?

Animar-vos a participar-hi.

https://sites.google.com/a/xtec.cat/l-escola-parla/inscripcions/inscripcio-al-congres

Animar-vos a presentaruna comunicació.

https://sites.google.com/a/xtec.cat/l-escola-parla/inscripcio

Animar-vos a personalitzar el vostre web.

https://sites.google.com/a/xtec.cat/l-escola-parla/home/imatge-grafica

Animar-vos a engrescar el professorat.

https://sites.google.com/a/xtec.cat/l-escola-parla/eixos-tematics

Animar-vos a venir al sopar-concert.

https://sites.google.com/a/xtec.cat/l-escola-parla/sopar-concert

Animar-vos a seguir-ho a les xarxes.

https://sites.google.com/a/xtec.cat/l-escola-parla/home/imatge-grafica

L’Alt Empordà és una comarca rica en molts àmbits. L’escola i els seus professionals també en són un gran actiu. Creiem que estem davant una bona oportunitat per visualitzar la tasca de centres i professorat.

Conscients que us oferim una proposta educativa artesanal de km0, ens cal temps per preveure el volum de professionals que vol assistir-hi. En la mesura de les vostres possibilitats us demanem que no ho deixeu per darrera hora ;-)

#Ep! us esperem #Ep! ens seguim,

 

Cordialment,

Equip impulsor

 

de 25/05/2015 10:00 a 04/07/2015 00:00