Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Objectiu:

Conèixer com un home del temps prepara els butlletins meteorològics diaris i saber quines eines s’utilitzen habitualment. El taller també té la vocació d’esdevenir un espai de conversa, ambrecopilació i contrast de refranys meteorològics propis de la zona o d’opinions de la gent sobre senyals de canvis de temps a la comarca, i també amb els assistents es volenreviure efemèrides meteorològiques a la comarca, esbrinarquina situació atmosfèrica va provocar situacions de temps advers en el passat, i valorar els impactes que van tenir sobre el territori.

Vol ser un taller molt participatiu i de tertúlia per aprendre aspectes dels pronòstics meteorològics i per posar en valor la riquesa que hi ha sobre meteorologia en la memòria i la saviesa populardels territoris. Està obert a tothom i especialment als qui vulguin aportar coneixement local sobre la meteorologia.

Contingut:

  1. Benvinguda als assistents i entrega de documentació de treball.
  2. Quina informació i quines eines s’utilitzen per elaborar un butlletí meteorològic. Consulta dels recursos disponibles a Internet
  3. Senyals de canvis de temps a través dels tipus de núvols
  4. Recopilació de refranys meteorològics i valoració de la seva vigència a l’hora de preveure canvis en el temps
  5. Inventari de situacions meteorològiques extremes, condicions atmosfèriques que les van provocar, i possibilitat de conèixer dades meteorològiques dels episodis
  6. Valoració dels impactes que van tenir aquestes situacions meteorològiques sobre el territori (el camp, la ciutat, el mar, la muntanya, els bosc,etc.)

Professor:

Carles Bayésés geògraf i climatòleg, i actualment és el responsable de la informació meteorològica al Setmanari Hora Nova de l’Empordà, i dels butlletins meteorològics diaris de Ràdio Cabanes, la petita de l’Empordà. En curs la tesi doctoral sobre els possibles impactes del canvi climàtic sobre les reserves d’aigua de l’embassament de Boadella-Darnius.

@: carlesbayes@gmail.com                      Twitter: @CarlesBayes

22/03/2014 de 10:00 a 11:00