Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'En la playa sola de noche' el dijous 1 de febrer a les 21h a La Cate.

Els grans temes de la cinematografia del cineasta coreà Hong Sang-soo són les relacions humanes i els seus conflictes emocionals, sovint en clau autobiogràfica. Una taula, un sopar, una conversa amb plans llargs i estàtics són elements que composen el seu univers assagístic. Pot semblar abusiu l’ús del mateix esquema narratiu en forma de díptic o de recursos de càmera aparentment maldestres, però la clau per comprendre i admirar el cinema de Hong Sang-soo es basa en entendre l’experimentació que posa a prova a través del seus personatges, on la repetició treu tot el suc a les diverses interpretacions i formes d’enriquir la trama.

”En la playa sola de noche” és, sens dubte, el treball més personal del seu director. I no només per l’evident paral·lelisme amb la seva vida real (el film es pot llegir com una clara resposta als frenètics titulars de premsa que van trastocar la seva vida després de saber-se la seva relació amb l’actriu Kim Min-hee), sinó perquè ha aconseguit fer més latent que mai la soledat i el dolor dels seus personatges.

Tota la pel·lícula gira al voltant de la figura de Kim Min-hee, esent una oda absoluta d’un artista a la seva musa. Ja vam poder gaudir de les seves grans interpretacions a “La doncella” (Park Chanwook, 2016), o a “Ahora sí, antes no”, del mateix Sang-soo, però a “En la playa sola de noche” ens ofereix moments des de grans dosis de realitat i de veritat que sacsegen l’espectador com d’altres, de comicitat i complicitat pròpies de certes situacions quotidianes, amb moments lúcids i tremendament divertits.

El seu títol indica el desplaçament de l’estat emocional de la protagonista i tot i que en rares ocasions la veurem ni a la platja, ni sola, ni de nit, anímicament ella ens fa sentir així. L’atmosfera freda i assossegada d’Hamburg i la platja de Corea ajuden a articular el film, com un dels plans horitzontals que escollí Sang-soo, Younghee estirada sobre la sorra mirant el mar. Aquesta postura ressalta la languidesa i l’estat de melangia en el que es veu submergida la seva protagonista.

La interpretació de Kim Min-hee va ser mereixedora de l’Os de Plata de la darrera edició de la Berlinale.

 • Títol original: Bamui haebyun-eoseo honja
 • Direcció: Sang-soo Hong
 • Guió: Hong Sang-soo
 • País: Corea del Sur
 • Any: 2017
 • Gènere: Drama romàntic
 • Metratge: 101 min
 • Intèrprets: Kim Min-hee, Seo Young-Hwa, Jae-yeong Jeong, Seong-kun Mun, Kwon Hae-hyo, Song Seon-mi, Ahn Jae-Hong, Park Yea-Ju.

Premis:

 • 2017: Festival de Berlín: Oso de Plata - Mejor actriz (Kim Min-hee)
 • 2017: Festival de Gijón: Mejor actriz (Kim Min-hee)

Dia: Dijous 1 de febrer

Hora: 21 hores

Lloc: Sala La Cate

01/02/2018 de 21:00 a 22:00

Publicat a

 • Cultura