Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dijous 25 de gener a les 21h a La Cate

“God's Own Country”, títol original de la pel·lícula “Tierra de Dios”, ens situa en una granja de Yorkshire on en Johnny intenta fugir de les seves frustracions a través del consum desmesurat d’alcohol i sexe sense compromisos. Aquest camí d’evasió es veu alterat per l’arribada d’en Gheorghe, un immigrant romanès que comença ajudar-lo en el treball diari.

Per regla general quan definim quelcom solem utilitzar etiquetes, malgrat que de vegades les definicions d’aquestes no siguin clares o enteses per igual. En aquesta ocasió etiquetarem com a independent aquesta pel·lícula i ho intentarem argumentar. De seguida la definició d’independent ve relacionada amb la idea de llibertat. En el camp del cinema aquesta etiqueta sol anar lligada a l’autoria i al fet que aquest autor no hagi de fer concessions respecte a la seva obra. Des del punt de vista més pràctic, aquestes pel·lícules solen ser produïdes per empreses petites i tenir subvencions d’estaments públics, el British Film Institute en aquest cas, que no qüestionen la viabilitat de la producció exclusivament en termes comercials. També a la pràctica, la realització de la pel·lícula sol ser menys artificiosa. En el cas que ens ocupa, les localitzacions de la granja són les de la infantesa de Francis Lee, director de la pel·lícula. Així mateix, els actors van ser portats a treballar-hi durant vàries setmanes abans de començar el rodatge per poder filmar sense utilitzar dobles.

Amb aquests postulats artístics, Lee aconsegueix una òpera prima molt personal que es nodreix de tota una tradició de realisme fet al Regne Unit. L’evolució dels seus personatges va lligada emotivament a una natura molt propera. Els sentiments i punts vulnerables dels protagonistes estan mostrats sense edulcorants però sense ànim de commocionar tot i que, inevitablement, emocionen al apel·lar més a l’estomac que a la raó. El reconeixement de la pel·lícula tant en festivals “independents” com en altres de més generalistes ens demostra que al finalment l’etiqueta no l’ha condicionat per arribar a tots tipus de públics.

Per acabar només un petit joc, fixeu-vos en l’ús que fa el protagonista de la sal de cuina al llarg del film, a veure quin simbolisme hi trobeu.

  • Títol original: God's Own Country
  • Direcció: Francis Lee
  • Guió: Francis Lee
  • País: Regne Unit
  • Gènere: Drama. Romàntic
  • Metratge: 104 min.
  • Intèrprets: Josh O'Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Ian Hart, Harry Lister Smith, Melanie Kilburn, Liam Thomas, Patsy Ferran, Moey Hassan, Naveed Choudhry, Sarah White, John McCrea, Alexander Suvandjiev, Stefan Dermendjiev
  • Música: Dustin O'Halloran, Adam Wiltzie
  • Muntatge: Joshua James Richards

25/01/2018 de 21:00 a 22:00

Publicat a

  • Cultura