Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

A càrrec d’Oriol Estrada Rangil (Capitán Urías), llicenciat en psicologia i màster en estudis d’Àsia Oriental, és divulgador de la cultura japonesa especialitzat en manga i anime.

Sessió 1: dimarts 7 de maig
Els orígens de l’anime
En aquesta sessió explorarem breument com arriba el cinema al Japó i quines van ser les primeres animacions que van sorgir del país. També explorarem tota l’animació que es va produir durant els anys 30 amb un clar missatge propagandístic en suport als conflictes en els que estava immers el Japó.

Sessió 2: dimarts 14 de maig
L’animació limitada
Tezuka Osamu, el Déu del Manga, també va ser el gran responsable de que l’animació arribés a la televisió japonesa, però per fer-ho va haver de renunciar a algunes coses. Veurem quins van ser els primers passos de la indústria de l’anime moderna.

Sessió 3: dimarts 21 de maig
L’explosió de l’anime
Amb l’embranzida dels anys 70, l’animació dels 80 al Japó va tenir un enorme boom que va començar a notar-se a tot el món. Veurem com des del Capità Harlock, passant per Gundam i arribant a Bola de Drac o Ghost in The Shell, l’animació japonesa va fer els primers passos per ser el fenomen mundial que és ara.

Sessió 4: dimarts 28 de maig
La globalització de l’anime
Amb l’anime ja escampat per tot el món arriba el món de consolidar-se com una forma d’entreteniment que ja pica a la porta del “mainstream”. Parlarem de com l’anime entra al segle XXI, amb grans rècords, i com després de la pandèmia es converteix en una opció d’oci preferida per molts.