Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de l'Empordà mostra un petit espai dedicat a les pintures de Caterina Albert, coincidint ambel seu any, i el 18 de març ofereix una lectura dels poemes del llibre de l'autora el "Cant dels mesos" de la mà dels alumnes del Consorci de Normalització Lingüística i dels instituts de Figueres.

  • Celebració del dia de la poesia al Museu de l'Empordà
  • 2016-03-18T10:00:00+01:00
  • 2016-03-18T11:00:00+01:00
  • El Museu de l'Empordà mostra un petit espai dedicat a les pintures de Caterina Albert, coincidint ambel seu any, i el 18 de març ofereix una lectura dels poemes del llibre de l'autora el "Cant dels mesos" de la mà dels alumnes del Consorci de Normalització Lingüística i dels instituts de Figueres.

Caterina Albert, que escriuria les seves obres més importants sota el pseudònim de Víctor Català, és una de les escriptores més reconegudes del modernisme català. Malgrat que la seva fama vindria a través de les seves obres literàries, el cert és que Albert mostraria sempre un important talent per diferents disciplines artístiques. Una d'aquestes fou la pintura. Va pintar nombrosos quadres al llarg de la seva vida, es va il∙lustrar a ella mateixa algunes de les seves obres i va fer retrats a la família més pròxima, entre ells a la seva germana Amèlia, al seu germà i als pares, però mai s'hi ha va arribar a dedicar professionalment.

Un dels objectius del Museu de l'Empordà és el de donar a conèixer i ajudar a divulgar les obres dels artistes de la comarca. En el marc de l'any Caterina Albert, en què moltes institucions com la Generalitat de Catalunya o l'Ajuntament de l'Escala organitzen una sèrie d'actes per mantenir la memòria de l'escriptora, el Museu vol contribuir a aquesta tasca ajudant a recuperar el vessant més pictòric de Caterina Albert. Amb aquesta voluntat, organitza una petita mostra de pintures de l'artista escalenca. Serà una de les poques iniciatives de divulgació pictòrica d'Albert que s'han realitzat des de la seva mort, fa ja
50 anys. Una oportunitat perfecta per poder apropar‐nos a un vessant molt menys conegut, però de gran interès històric i artístic, d'un dels referents del modernisme català. L'exposició pictòrica es complementarà amb una de les primeres edicions de la seva novel∙la més coneguda, Solitud, com també una obra inacabada on Albert pinta a Mila la protagonista d'aquesta obra.

La mostra de petit format tindrà lloc a la primera planta del Museu de l'Empordà i s’obrirà al públic el pròxim 18 de març. Complementàriament a aquesta obertura, també tindrà lloc un acte vinculat a les celebracions del dia de la poesia. Cadascun dels museus que formen part del col∙lectiu "Una Comarca de Museus" farà una activitat vinculada al Cant dels Mesos de Víctor Català, pot ser una lectura, repartiment dels poemes entre els visitants. En el cas del Museu de l'Empordà el dia 18 de març es farà una lectura del "Cant dels mesos", per part dels alumnes del Consorci de Normalització Lingüística de Figueres i dels
alumnes de Batxillerat dels instituts de Figueres.

Dia: Divendres 18 de març

Hora: De 11 a 19 hores (horari d'obertura del Museu)

Lloc: Museu de l'Empordà

18/03/2016 de 10:00 a 11:00

Publicat a

  • Cultura