Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

COL:LABORACIÓ FESTIVAL CÒMIC 2012 - TEATRE EL JARDÍ

* Amb la presència de Manuel Manquiña i Karra Elejalde, protagonistes del film

El concepte de tot plegat

Narcotraficants gallecs amb camisetes del Depor, narcotraficants portuguesos amb l’escut de Portugal a les seves camises, un tipus jugador i viciós, una dona severa i rotunda, tres amics (el tontet, el llest i el bromista), un guàrdia civil avesat i un altre de més jove i cabró, polítics corruptes i pederastes, lladres de joies amb moltes noies la seu voltant, una “dolenta” a l’estil James Bond, prostitutes que roben anells, bombes-lapa, cocaïna sobrevolant els caps dels guàrdies civils, diàlegs impagables, seqüències sobresaturades de trets, situacions d’absolut estupor i surrealisme i moltes i moltes frases per l’eternitat.

“Airbag” narra la historia de tres amics que marxen de comiat de solter, un dia abans de la boda d’un d’ells amb la filla d’una marquesa, a un bordell. Un cop allà, el promès perdrà l’anell de compromís valorat en 30 milions de les antigues pessetes en l ‘interior de una prostituta. Un cop adonats del fatal accident decideixen recuperar-lo, però es veuran involucrats en guerres de bandes, tiroteigs i persecucions de tota mena.

La pel•lícula de Juanma Bajo Ulloa mai va amagar les seves pretensions : fer riure al personal i entretenir a parts iguals a base d’humor de traç gruixut, situacions inconcebibles, i celebradíssims cameos amb actuacions tan poc ressenyables com tremendament entranyables.
I així, sense proposar-ho, va esdevenir una de les comèdies negres més gamberres i populars del cinema espanyol de totes les èpoques.
Al servei de tot plegat el bo i millor del panorama actoral espanyol del moment : Rabal, Sanjuán, Segura, Sardá, Elejalde, Manquiña, Medeiros, Puigcorbé i la família Bardem al complet, juntament amb l’inversemblant personatge de Karlos Arguiñano i l’esperpèntic Albert Pla com a representant de l’església cristiana.

I el concepte de la pel•lícula. El concepte es la vella idea del paniberisme, la unió dels diferents pobles peninsulars en una confederació de riallades, nyaps i casualitats. Perquè el fons són i som tots tan diferents com grotescos.

12/04/2012 de 21:00 a 22:00