Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Al Parc Bosc, de 10 a 19h, per promoure l'adopció de gossos, prendre consciència sobre el significat de la seva tinença i fomentar el civisme de les persones propietàries

L’Ajuntament de Figueres i l’Associació CANAE – SOS Border Collie han presentat la 4a edició de la fira Adoptàlia, destinada a l’adopció de gossos. Es farà el diumenge 18 d’octubre al Parc Bosc de Figueres de 10 a 19 h.

Hi participaran prop de 20 expositors procedents d’associacions sense ànim de lucre i empreses privades dedicades i involucrades amb els animals i en la seva salvaguarda. Cada associació portarà un màxim de cinc gossos i, els que no puguin ser-hi presents, es mostraran en fotografia.

D’entre les novetats d’aquesta edició destaquen activitats com ara demostracions d’agility, doma natural amb cavalls, gossos detectors d’estupefaents i explosius i una xerrada sobre ortopèdia per a  gossos. A part d’això, també es faran demostracions de gossos d’assistència i de rescat, una gimcana amb gossos, mostra d’habilitats canines i una desfilada de gossos en adopció. Per als infants hi haurà espectacles i animació infantil, taller de pintar cares, inflables i una xocolatada que tancarà la jornada.

El president de l’Associació CANAE, Josep Fernandez, ha explicat que en aquesta 4a edició es vol fomentar el civisme i conscienciar a la gent del significat de tenir un gos. Entre d’altres, s’informarà de les diferents activitats setmanals que organitza l’associació als diferents correcans de Figueres per conscienciar als propietaris dels animals. Així mateix, Fernandez també ha volgut remarcar que a la fira es fan preadopcions, i no adopcions. “Per tal d’adoptar s’han de fer diversos tràmits, com per exemple visites al veterinari o formalització de papers que des de la fira no podem realitzar in situ”.

L’Ajuntament de Figueres col·labora amb una aportació econòmica de 4.000€. El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, ha destacat com aquesta és una de les diferents activitats que s’ha anat consolidant a la ciutat en els últims quatre anys i la importància que té que la gent es sensibilitzi amb els gossos. “Fer aquesta fira a Figueres és molt important per fer entendre a la gent que els animals també són éssers vius. Confiem que en aquesta quarta edició es pugui augmentar el nombre de preadopcions respecte a l’any passat, que van ser una vintena”.

 

18/10/2015 de 10:00 a 11:00